Fjorden

Odda

 

Odda er en liten by som ligger innerst i Sørfjorden, en gren av Norges nest lengste fjord, Hardangerfjorden. Den ligger mellom to av Norges største nasjonalparker, Hardangervidda og Folgefonna. Odda har brusende fosser, smaragdgrønne fjorder, krystallblå isbreer, snødekte fjelltopper, og storslått natur og gåturer som er verdt å utforske.

Noen gjester foretrekker å ligge lenge i senga, våkne til lyden av fuglesang fra trærne, trakte en kopp kaffe og nyte skogens ro. Andre liker å ta seg en tur til byens sentrum for å vandre mellom fargerike hus og utforske livet som Odda har å tilby.

AKTIVITETER:

Trolltunga

Trolltunga er en av Norges mest spektakulære fjellformasjoner. Tungen nærmest svever 700 meter over Ringedalsvatnet. Woodnest ligger omkring 25-30 minutters kjøretur fra Skjeggedal; startpunktet for turen til trolltunga. Beregnet turtid er 9-12 timer. Offentlig transport og skyttelbuss er tilgengelig fra Odda sentrum. Mer informasjon finner du på trolltunga.com

AKTIVITETER

Bondhusvatnet

Ta en kort 20 minutters kjøretur, gjennom 551 Odda-tunnellen til Bondhus. Turen tar rundt 2 timer tur/retur. Den historiske veien ble bygget i 1863 for å transportere is fra Bondhusbreen og ut i fjorden for eksport. Når du har kommet til endes av veien, vil du kunne nyte synet av krystallblått brévann og se isbréen i det fjerne.

AKTIVITETER

Lilletop

Kjent som “kort og bratt” leder denne turen deg til toppen av rørgaten i Tyssedal. Følg rute 13 fra Odda i retning Kinsarvik til du kommer til Tyssedal. Følg skilt til Skjeggedal i 2 kilometer. Om sommeren kan du parkere på P1 Tyssohallen.

AKTIVITETER

Røldal

Er du glad i snø? Røldal ski senter er en 45 minutters kjøretur fra Odda. Røldal er kjent for å ha den dypeste snøen i Norge, noe som skaper drømmeforhold for de som elsker ski og snowboard. Stolheisen transporterer gjester 1000 meter over havet, gir nydelig utsikt over dalen. De mer erfarne kan ta heis til 1300 meter over havet hvor en lekeplass av urørt pudder venter. For de som foretrekker et roligere tempo finnes det også herlige langrennsturer i området.

Komme seg til WOODNEST

Nordmenn flest elsker å være utendørs og særlig å komme seg til hytta. Nordmenn vet at turen for å komme seg til hytta er en del av eventyret.

Woodnest ligger i Odda, en liten by i enden av fjorden. Fotturen til tretopphyttene tar 15-20 minutter. Vi ville sagt at den er kort, den er bratt, men den er herlig.

Når du har ankommet parkeringsplassen (startpunktet for Woodnest), vil det ta 15-20 minutter å gå opp til skogen. Stien er laget med tanke på å bevare miljøet og omgivelsene mest mulig. Trappetrinn av tre og stål er plassert på de bratteste delen av stien til hyttene. Stiner har blitt plassert for å gjøre veien lettere. Tiden en vil bruke vil komme an på gjestens form og kondisjon, og ikke minst hvor mye baggasje en har med seg. Dessverre har vi ikke noen alternative veier til hyttene for de som har funksjonshemninger eller bruker rullestol. Alternativ transport kan bli tilbudt til et nærmere startpunkt ved ønske eller behov, noe som vil halvere gåturen til Woodnest. Dette er et fleksibelt alternativ og vil medføre en ekstra kost i tillegg til prisen og kommer an på tilgjengelighet.

Vi vil sterkt anbefale våre gjester å ha klær som passer til vær og særlig godt fottøy til turen. Vi bærer ikke bagasjen for deg på turen opp til Woodnest, men kan stille med ryggsekker hvis dette er etterspurt før ankomst (f.eks. Om du reiser med koffert).

Reisetid:

Fra Bergen- ca. 2.5 timer med bil eller 3 timer med buss.

Fra Stavanger- ca. 3.5 timer med bil eller 5.5 timer med buss
Fra Oslo- ca. 5.5 timer med bil eller 7.5 timer med buss

Se tidene for buss og hvor den stopper på: rome2rio.com